Ново migrirano

Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата е празнична сликовница за добрината и радоста

16.12.2022.
Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата е празнична сликовница за добрината и радоста

Новата сликовница „Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата“ од Карис Бексингтон и Кејт Хиндли е топла, празнична приказна за добрината и радоста. Ова издание на „Либи“, дел од Арс Ламина – публикации“, ќе ги стопли срцата на децата, но и на возрасните во овој претпразничен период. Во книгата се зборува за Принцезата Срце, која уште како дете му напишала писмо на Дедо Мраз, кое стигнало до него со огромно задоцнување, кога таа веќе станала зла Кралица на Земјата на чудата која мрази Божиќ. Но, Дедо Мраз, веќе тргнат на пат во санката со впрегнати ирваси, решава да ја исполни и оваа заборавена желба. Така почнува волшебната небесна авантура во стихови што завршува со прекрасен пресврт – Кралицата Срце се зарекува дека ќе биде љубезна и добра.

Сликовницата „Ноќта пред Божиќ во Земјата на чудата“ е достапна во сите книжарници на „Литература.мк“ и онлајн преку www.literatura.mk, на следниот линк:

https://www.literatura.mk/BookDetails.aspx?Pr=15000

Остави коментар

Во моментов нема коментари

Слични статии

array(0) {
}
Memory Consumption is: 8.06 MB