Литература

Литература

Со сликовницата „Рекичето што сакаше да порасне“ го одбележуваме Меѓународниот ден на реките
14.
Mar
Оваа сликовница, илустрирана од македонскиот сликар и автор на книги за деца Ване Костуранов, со текст на српската авторка Ана Торма, носи топла порака за растењето и за минливоста на животот. Истовремено има и еколошка порака за грижа за природата и за значењето на реките за животот на нашата планета.
Станот во Париз - роман во манирот на Агата Кристи
30.
Aug
„Станот во Париз“ е роман кој се наоѓа на тромеѓата на серијата „Само убиства во зградата“, друштвената игра Clue и, секако, романите на Агата Кристи.
Стивен Кинг открива како го напишал „Сјаење“
21.
Sep
На денешен ден, 21 септември, во 1947 година е роден кралот на хоророт – Стивен Кинг. Тој е автор на повеќе од 65 книги.
array(0) {
}
Memory Consumption is: 8.68 MB