Интервјуа

Интервјуа

Андреа Мирческа за „Девојката што ја наслика смртта“ - дали може вистински да се сака личност со ментална болест
14.
Feb
„Девојката што ја наслика смртта“ е дебитантска книга на Андреа Мирческа. Станува збор за психолошки трилер со примеси на мистерија и драма што по сите книжевни параметри е на ниво на актуелната светска продукција во овој жанр. Романот ќе биде промовиран во среда (14.2.2024), во книжарницата „Литература.мк“ на улица „Македонија“, со почеток во 19 часот.
ИНТЕРВЈУ СО ДЕЈАН ВАСИЛЕВСКИ – МАКЕДОНСКИ ПИСАТЕЛ И ПРЕВЕДУВАЧ
13.
Feb
Дејан Василевски - добитник е на повеќе награди за неговата кратка проза и неговите песни и е објавен во повеќе литературни списанија и една антологија. Дејан Василевски учествувал на повеќе литературни читања и фестивали (двапати на Струшките вечери на поезијата). Дел од неговата кратка проза и песни се преведени на српски и на бугарски јазик.
Тејлор Џенкис Рејд: Секоја книга е нова авантура
15.
Sep
Зошто сјајот и бедата на славата ѝ се толку инспиративни и како ги прикажува во романите ни открива авторката на бестселерите: „Дејзи Џонс енд Д сикс“, „Седумте мажи на Евелин Хуго“, „Малибу во пламен“ и „Кери Сото се врати“ – Тејлор Џенкинс Рејд.
Маја Мишевска: Со моите сликовници сакам да им помогнам на децата да го прифатат светот околу нив
06.
Jul
Со моите сликовници сакам да им помогнам на децата да го прифатат светот околу нив
array(0) {
}
Memory Consumption is: 8.19 MB